Pikachu, pokemon

Pokemon vangen bij ons in de winkel

Binnenkort kun je pokemons vangen bij ons in de winkel aan de marinus spronklaan nummer 69 in Gorinchem. Hou onze facebook pagina in de gaten voor meer info.

Je krijgt korting wanneer je er een in onze winkel vangt. Ook is er een leuke prijs te winnen.

pokemon bal

 

 

 

 

Pokémon is een mediafranchise, eigendom van The Pokémon Company, die rond 1995 werd gecreëerd door Satoshi Tajiri. Het is toegespitst op fictieve wezens genaamd “Pokémon”, die worden gevangen en getraind door mensen, Pokémon Trainers genoemd, om ze elkaar te laten bevechten voor de sport.

Oorspronkelijk werd het uitgebracht als een duo role-playing game voor de Game Boy die met elkaar verbonden konden worden, ontwikkeld door Game Freak en uitgegeven door Nintendo. Pokémon is sindsdien uitgegroeid tot de op een na succesvolste game-franchise ter wereld, na Super Mario.[1] De Pokémonfranchise bestaat onder andere uit spellen voor diverse Nintendo-platforms/consoles, ruilkaartenspellen, manga-strips, een anime-televisieserie en bijbehorende speelfilms en een tijdschrift. Ook zijn er verschillende accessoires afgeleid van de televisiereeks, gaande van knuffels tot kledij. Het kaartspel is sinds 1999 wereldwijd verkrijgbaar (waaronder in de Benelux), en is nog steeds populair onder schoolgaande jeugd (7-12 jaar). De anime Pokémon was in Nederland voor het eerst te zien op Fox Kids, wat later werd omgedoopt tot Jetix en later Disney XD. In Vlaanderen (België) was Pokémon voor het eerst te zien op VT4, wat later VIER werd, ook is de anime te zien op vtmKzoom en Kadet. Daarnaast is Pokémon te bekijken via Netflix en gratis via de officiële Pokemon.nl website.

In november 2005 kondigde 4Kids Entertainment, dat de niet-spel gerelateerde licentie van Pokémon in handen had, aan dat het de licentieovereenkomst niet had verlengd. Pokémon USA Inc. (nu The Pokémon Company International), een dochteronderneming van het Japanse Pokémon Co, beheert nu de Pokémon-licentie buiten Azië. De totale brutowinst van de Pokémon-mediafranchise lag in 2014 wereldwijd op 4 biljoen Yen (ongeveer 29,79 miljard euro). In 2014 alleen al bracht Pokémon 2 miljard dollar op (ongeveer 1,79 miljard euro).[2]